lördag 4 augusti 2007

TV-debatter

Ukrainska kanal 5 har nu presenterat igår att man från och med 24 augusti kommer att sända tv-debatter mellan representanter för de politiska partier som kandiderar i valet. Att man har valt den 24 augusti som startdatum är symboliskt - det var den ukrainka självständighetsdagen. “ Detta datum är ett bra tillfälle för oss alla att reflektera: För politiker att visa vilken strategi de har för landets utveckling, och för samhället att reflektera över vem man ska ge sin röst." säger kanal 5:s producent Jurij Stets till nyhetsbyrån UNIAN.

Jag visa nu vad ni har för strategier, säger jag till politikerna! Jag har gjort en liten mini-undersökning bland mina vänner Kiev, och något som skrämmer mig är att flera funderar på att välja att antingen rösta mot alla partier, eller att inte rösta alls. Denna lilla grupp jag har frågat är unga, samhällmedvetna, samhällskritiska individer. Och de saknar förtroende för politikerna. Hur bygger man ett sådant förtroende?

2 kommentarer:

Emma sa...

Hur röstar man mot alla partier? Är det samma sak som blankt? Kram

Anna-Maria sa...

Är lite osäker, men jag tror att det har samma funktion som att rösta blankt.

Här har man en lång röstsedel med alla partier listade och så sätter man ett kryss för den man röstar på. Kanske finns det då ett alternativ som är att rösta mot alla.