torsdag 16 augusti 2007

Skyregn i Kiev



Det skulle kunna bli ett inlägg om klimatförändringar. Eller bara ett konstaterande om att det idag var ett regn som jag tror kan liknas vid monsun, eller kanske snarare en känsla av att himlen öppnade sig.

Hanna och jag hamnade under ett tak i det stora huset mitt på Kontraktova Ploscha tillsammans med diverse människor - väntandes, sjungandes, drickande öl. Vi tillhörde de väntandes, för vi var fast beslutna att ta oss till en sushirestaurang i närheten. Så tillslut, efter några små försök som misslyckats eftersom vi insåg att vi skulle bli blöta, kunde vi våga oss ut i regnet. Nu var det stora torget vattenfyllt till höjden, och vi sprang med upprullade byxor, plaskandes i skorna, över torget/vägen.

var lite osäkra på att källarlokalen som restaurangen var i var rätt ställe att befinna sig på när hela Kiev var påväg att svämma över. Men, men. Vill man äta sushi så vill man. Så vi gick ner för trappan, tittade lite på mannen som satt utanför dörren under ett paraply sög upp vatten genom ngn pump - och tänkte att här kan vi nog vara trygga, och torra.

Och sen när vi skulle hem var vi fascinerade av att gatan var torrare än torrast (i varje fall inte vatten till vaderna som innan). Kiev har nog ganska bra med brunnar och annan väsentlig infrastruktur trots allt!

Inga kommentarer: