torsdag 2 augusti 2007

Dilemma

Dilemmat är: Ska jag ta mig vatten över huvudet eller inte? Jag har ju tänkt begränsa min studie till NGOs in Kiev och Donetsk. Såklart att det vore ultimat om jag hade tid och möjlighet att lägga ner tid på många olika regioner i detta stora land, men begränsa mig, begränsa mig, var tanken. Och kunna få en bra förståelse för de här två regionerna.

Men nu har jag fått ett erbjudande om att åka till Krim, och där få möjlighet att träffa många organisationer och viktiga personer inom rörelsen för ursprungbefolkningen tatarer (eller Krim-bor som de själva hellre kallar sig). Men det är ju en så komplicerad fråga, och skulle jag börja ta i den nu skulle jag behöva lägga ner massa tid på att förstå den från alla håll...även om jag bara skulle åka dit för att studera organisationernas struktur och medlemmars roll och inflytande i organisationen samt NGOs relation koppling till medborgarna, som är temat för min studie.

Hmmm. I sånt fall skulle jag ju vilja ge det tid. Tid som jag inte riktigt har.

Det är dilemmat.

7 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Är det snyggt att kommentera sitt eget inlägg? :-)

Ja,ja angående dilemmat: jag har bestämt mig. Jag kan inte göra allt jag vill, så det blir ingen krim-studie. Men frågan om Krim-tatarerna kommer att ligga och gro och det är något jag vill studera närmare i framtiden.

Andreas sa...

man kan göra allt man vill. till exempel sluta blogga och börja igen och sen ta bort det och ha slutat igen.
när kommer du hem då?

kram/
andreas

Anna-Maria sa...

Oj, så jag kan göra allt jag vill? Men då finns ju dilemmat kvar. Kanske bättre såhär: jag kan göra allt jag vill, men inte allt på en gång!

Hem kommer jag inom sinom tid :-)

Emma sa...

Tror du gör rätt i att skippa Krim-studien. I alla fall just nu. Återkomma kan du alltid göra. Kram

Lias sa...

asså jag måste få fråga en grej. krimbor, heter det criminals eller crimers eller vadå på engelska?

Anna-Maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna-Maria sa...

"Crimean tatars" eller "Crimeans" är ursprungsbefolkningen. De själva kallar sig hellre crimeans. Andra nationaliteter menar de inte kan kallas crimeans, men snarare ukrainare, ryssar osv, som bor på Krim.