söndag 23 september 2007

swingfest tema sovjetskola
Swingklubben anordnade fest ikväll i en skolgymnastiksal. Temat var skola. Det betyder fortfarande Sovjet för de flesta, med pionjärhalsdukar och vita enorma rosetter i håret...

Gästerna byggde inredningen tillsammans och när allt var klart kom rektorn in och kallade på barnen, bad dem ställa sig i en öppen kvadrat osv osv. Här fick man en hel sovjetsommaravslutningsgenomgång.

Därpå sktecher om babushkor som hyr ut rum och gubbar som spår i händer, och totalt oorganiserade lekar... Precis så oorganiserade som jag blev varse i Kaments-podilsky. Därför slog det mig nu att det kanske faktiskt finns en struktur i leken, att det är en riktig lek. Så jag frågade en ukrainare men svaret blev garv och nej det här är verkligen inte någon lek han kände till sedan tidigare. Rektorn hade sen historielektion med oss, där vi fick se höjdpunkter ur swinghistorien. USA, Uppsala och what else fick plats. Jädrigt inspirerande videoklipp.

Det var mycket folk i gympasalen - danseuforin anade vissa gränser men väldigt vaga... Det här var må jag säga en riktig toppaktivitet för en lördagkväll!

Swingalong boll


Inga kommentarer: