söndag 1 juli 2007

Krim på tåget till LvivPå tåget från Vinnytsya till Lviv delade vi bord med en ganska blyg, 20-årig student från Krim, som snart skulle byta medborgarskap för att kunna bli officer i ryska flottan (ukrainska flottan skär ner fick vi veta). När vi steg på tåget hade han redan spenderat 17 timmar där (utan att sova hävdade han, och det kan nog vara sant för han såg ganska blek ut). Han skulle till Lviv för att hälsa på sin pappa under två veckor och plugga inför ett viktigt examensprov.

Väl framme i Lviv hade Hanna och jag ännu ingenstans att bo, men Krim-killen tipsade oss om ett hotell på stationen. Vi gjorde sällskap dit, men damen i kassan sa att det var lika bra att vi istället hyrde ngt på stan eftersom det skulle spelas hög musik hela nattan. Vi sa hej-då till Krim-killen, som ville stanna, och begav oss till ett hotell som damen i kassan så snällt tipsat oss om.

På Hotell Arena (beläget på sidan av en stor cirkusbyggnad) möttes vi av ännu en dam, och denna dam var otroligt vacker och pratade otroligt vacker ukrainska. Vi checkade in, och tog sedan en promenerad genom ett väldigt lugnt (dagen efter konstitutionsdagen, kanske var alla hemma och vilade) och mörkt (gatubeslysning?) Lviv.

Inga kommentarer: