måndag 18 juni 2007


Utsikt från lördagens båtfest.. Dnepr är större än Fyrisån


Det här huset byggs... varje morgon, på andra sidan gatan. Där ska professorerna på Kyiv-Mohyla universitetet sitta sen.

3 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Bilden på Dnipr som Hanna la upp är ju så fin, så jag vill inte förstöra genom att lägga in en massa text, eller ngn annan bild :-) Så vad jag vill skriva får komma här...

Igår hade vi en liten lägenhetsfest hemma hos oss (skulle varit picknick men det regnade) med några ukrainska och vitryska vänner. Hanna och jag fick komplimanger för att vi var som riktiga ukrainska värdinnor; bjöd dem till kl 4, hade mkt ukrainsk mat (+ vodka och vin) på bordet, att vi trugade, trugade med våra gäster. Det blev mycket skålade också; för hälsa, för vänskap, för kärlek, för damer, för herrar.

Vissa stilade sedan med popin' and lockin', andra med folkvisor...

Villle sa...

Ja, professorerna har det bra. Själv retar jag mig på att de har så j-la hög lön här i Sverige, professorerna. Det är kul att kolla på www.ratsit.se - många av våra professorer har typ 47 000 kr i månaden. Jag vet inte om alla förtjänar det.

Hur fungerar minidiscen?

Hanna sa...

hej ville...:) nej det är väl mest bara mysigt att vara professor, och på 47 får man väl ut hur mycket 25-30? det är riktigt mycket. i ukraina får man 100 USD per månad om man doktorerar. there is a difference, nej? vad tycker du är bättre? minidiscen är helnice! och än har jag inte behövt spela över dig och fritte:)