måndag 29 oktober 2007

Kylskåp och Karl XII

Damen som tjänstgör i trappuppgången har lagt ut en ny fin kartongbit till dörrmatta. "Refrigerator". Mer techno kan det bara inte bli.

I lördagens Segodnja (stor dagstidning) ägnades ett helt uppslag åt det minnesmonument av Karl XII som ska byggas i Poltavaområdet inom två år. I artikeln hyllades Peter Englund gång på gång för sin historieskrivning och trovärdighet. I "Poltava" beskrivs svenskarna som tortyrutövande galningar vid sitt framskrittande mot Poltava. Det faktum att Peter är svensk och ändå skriver så här om svenskarna!!!! och att han främst använder sig av primärkällor gör det hela imponerande trovärdigt, menar författaren.
I övrigt vill jag rapportera allmän disorganisering och frånvaro av struktur från Ukraina. Företagsvärlden är galet kaotisk. I'm still in shock. Diskuterar korruption med bildade människor här och där. Egentligen är man allt lite stolt över sin korruptionsnivå. Allt är lite roligare med lite lagom korruption. Att lösa problem "po chelovecheskij" (vilket betyder med ett mänskligt perspektiv) är att ta varje problem för vad det är istället för att gruppera in 5000 fall under en och samma rubrik utan att ta hänsyn till specialfall/önskningar. Dessutom bäddar det för utvecklande av högre socialiseringsnivåer.

3 kommentarer:

Villle sa...

Hej Hanna,

Jag gillar både techno och ditt nya typsnitt: Arial, eller?

Men här i kommentaren kan man ännu inte välja. Det är nog så.

kram

maria bakalova från Kiev sa...

Hej! Jag heter Maria Bakalova och jag bor i Kiev. Sökte en grej på internet och hittade er blog. Vad kul! Det finns nån som tycker om Ukraina... svårt att tro. Jag är sambo med en svensk kille, tänker flytta till honom om några månader när jag är klar med mina studier på musikakademin (den stora vita på självständighetstorget). Han tycke inte om Kiev när han var här i våras - asså det var några grejer han tyckte - operahuset, kyrkor, konserter osv. Men han trodde att det var så jobbigt med så mycket bil och folk... Hoppas att vi hörs! KOlla min blogg - . nogg.se/mariabakalova

Anna-Maria sa...

Hej Maria! roligt att du hittade hit...och att du tycker om att vi tycker om Ukraina:-)